Použité suroviny receptu Škvarkové placky se zelným salátem:
220 g selských vepřových škvarků
| 200 g polohrubé mouky
| 1 vejce
| 0,8 dl mléka
| 3 g droždí
| dle potřeby: hladká mouka na vál
| dle chuti: sůl
| zelný salát:
| 1 menší hlávka zelí
| 1 cibule
| dle chuti: ocet a cukr
| dle potřeby: olej
| dle chuti: sůl a pepř
| dle chuti: kmín
Postup přípravy receptu Škvarkové placky se zelným salátem:
Vepřové škvarky drobně rozsekáme. Přidáme mouku, ve vlažném mléce rozmíchané vejce, droždí a sůl. Těsto promícháme a rozválíme na desce posypané moukou. Vypícháme placky a pečeme v mírně vyhřáté troubě dozlatova.
Zelí a cibuli nakrájíme nadrobno, dobře promícháme a přidáme kmín, pepř a sůl. Přelijeme zálivkou z vody, cukru, octa a oleje. Necháme uležet a podáváme s teplými nebo studenými škvarkovými plackami.
Fotky receptu Škvarkové placky se zelným salátem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!