Použité suroviny receptu Skvostný karamelový koláč s ostružinami:
4 g bílkovin
| 15 g tuků
| 28 g sacharidů
| smetanový karamel:
| 150 g neloupaných mandlí
| 100 g cukru
| 115 ml smetany
| třené těsto:
| 150 g másla
| 150 g hnědého cukru
| 1 špetka soli
| 1/2 lžičky rumového aroma
| 1 balíček vanilkového cukru
| 3 vejce
| 150 g hladké mouky
| 1 vanilkový pudink
| 1 zarovnaná lžička kypřícího prášku
| podle chuti ovoce:
| 400 g ostružin
Postup přípravy receptu Skvostný karamelový koláč s ostružinami:
1. Mandle zalijeme na 5 minut vařící vodou, odstraníme slupky a podélně rozpůlíme. Cukr necháme zkaramelizovat a zalijeme smetanou. Několik mandlí dáme stranou, ostatní vmícháme do karamelu a za stálého míchání uvedeme do varu. Necháme poněkud vychladnout.
2. Ostružiny omyjeme a necháme okapat. V míse smícháme máslo s cukrem, solí, rumovým aroma a vanilkovým cukrem. Postupně po dvou minutách vmícháme vejce. Hladkou mouku smícháme s kypřícím a pudinkovým práškem. Troubu předehřejeme na 175 °C.
3. Moučnou směs prosijeme na vaječný krém a vypracujeme těsto. Rozvírací formu (prům. 26 cm) vyložíme pečícím papírem a naplníme těstem. Obložíme 300 g ostružin a zalijeme karamelovou smetanou. Necháme vychladnout, ozdobíme zbylými ostružinami a odloženými mandlemi.
Fotky receptu Skvostný karamelový koláč s ostružinami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!