Použité suroviny receptu Kynuté knedlíky s banány a skořicí :
1/2 kg polohrubé mouky
| 20 g droždí
| 1/8 litru mléka
| špetka soli
| 2 lžičky cukru
| 2 celá vejce
| 30 g másla
| banány
| skořicový cukr
| máslo
Postup přípravy receptu Kynuté knedlíky s banány a skořicí :
Ve vlažném mléce rozpustíme cukr a droždí. Přidáme rozpuštěné máslo a vejce. Nakonec vmícháme mouku se špetkou soli. Těsto pořádně prohněteme, posypeme trochou mouky, přikryjeme utěrkou a necháme v teple vykynout.
Po vykynutí těsto rozdělíme na dílky a do jednotlivých dílků zabalíme kousek banánu. Vaříme ve vroucí, mírně osolené vodě 7–10 minut. Po uvaření ihned propícháme špejlí a potřeme olejem. Podáváme posypané cukrem se skořicí a polité rozpuštěným máslem.
Fotky receptu Kynuté knedlíky s banány a skořicí :