Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Velikonoční beránek nejoblíbenější receptyVelikonoční beránek nejoblíbenější recepty Beran - roční horoskop na rok 2025Beran - roční horoskop na rok 2025 Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 300 skvělých výher
do startu zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 02.04. 2025
Dnes má svátek Erika
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Peciválky z Vysočiny

fotka Peciválky z Vysočiny
Vložil:
Porcí:6
Doba přípravy: 80 min
Hodnocení:  ++++++____
Počet hodnocení: 14

Použité suroviny receptu Peciválky z Vysočiny:

3/4 kg hlad.mouky  | 3 lžíce cukru  | 1/2 lžičky soli  | 1 vejce  | 1 žloutek  | 3 lžíce oleje  | 2dcl mléka  | na kvásek: 1dcl vlažného mléka  | 1 lžička cukru  | 1 kostka droždí  | na posypání: mletý mák  |  povidla nebo švestková marmeláda  | 5 lžic rozpuštěného sádla  |  práš. cukr

Postup přípravy receptu Peciválky z Vysočiny:

Dle známého způsobu zaděláme kynuté těsto, necháme vykynout asi 1,5 hod. Pomoučněnou lžící děláme menší bochánky, skládáme na plech s pečícím papírem, pečeme při 190°C dočervena. Bochánky ještě teplé sesypeme do velké mísy, přelijeme vařící vodou, necháme asi 1 min nabobtnat, opatrně promícháváme a až začínají být jakoby oslizlé, vodu slejeme. Omastíme sádle, přidáme cukr, mák, povidla a vše opatrně promícháme.


Fotky receptu Peciválky z Vysočiny:

Peciválky z Vysočiny
Peciválky z Vysočiny
Peciválky z Vysočiny
Peciválky z Vysočiny
Fotky vložil: Ailla 
Hodnocení receptu Peciválky z Vysočiny
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !