1 lžíce másla
| 2 lžíce skoř.cukr
| 500 g jablek
| 150 g perníku
| 40 ml kalvados
| tuk
| 100 g lís.ořechů
| šlehačka
Postup přípravy receptu Nákyp z jablek:
Perník spolu s lískovými oříšky rozemeleme. Směs pořádně zamícháme a rozdělíme na 2 díly. Zapékací misku do mikrovlnné trouby pečlivě vymažeme tukem. Jablka zbavíme jádřinců a oloupeme. Buď je můžeme na krájet na kolečka nebo je můžeme rozčtvrtit a nakrájet na plátky. Plátky jablek chvíli marinujeme v kalvadosu.
Polovinu jablek šupinovitě naskládáme do zapékací misky. Pak je posypeme polovinou perníku s oříšky. Na tuto vrstvu naskládáme stejným způsobem druhou polovinu jablek a opět je zasypeme směsí perníku a oříšků. Nakonec vše poklademe vločkami z másla, posypeme trochou skořicového cukru a v mikrovlnné troubě vše zapečeme asi 6 - 8 minut při výkonu 600 W.
Nákyp z jablek můžeme podávat horký i studený. Pro zjemnění a na ozdobu můžeme použít šlehačku.
Fotky receptu Nákyp z jablek:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!