Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Švestková žemlovka

fotka Švestková žemlovka
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 60 min
Hodnocení:  ++++++-___
Počet hodnocení: 15

Použité suroviny receptu Švestková žemlovka:

250 g měkkého tvarohu  | 3 vejce  | 100 g moučkového cukru  | 1/2 chlebíčkové veky  | 300 ml mléka  | 1 balíček vanilkového cukru  |  nastrouhaná kůra z citronu  | 200 g švestek  | 50 g másla  | 1 lžíce strouhanky

Postup přípravy receptu Švestková žemlovka:

1. Hlubší zapékací misku vymažeme částí másla a vysypeme strouhankou. Měkký tavroh smícháme s cukrem, jedním vejcem, vanilkovým cukrem a nastrouhanou kůrou.

2. Veku nakrájíme na plátky silné asi 1 cm. V misce vidličkou rozšleháme s mlékem zbylá vejce a namáčíme do nich veky.

3. Polovinu namočených plátků rozložíme na dno misky a potřeme je tvarohovu náplní. Švestky opláchneme, rozkrojíme a vypeckujeme. Rozložíme na tvaroh a na ně naskládáme zbylou veku namočenou ve vejci s mlékem.

4. Na povrch dáme na plátky nakrájené zbylé máslo. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 180 st. asi 45 minut.


Fotky receptu Švestková žemlovka:

Švestková žemlovka
Švestková žemlovka
Švestková žemlovka
Švestková žemlovka
Fotky vložil: Natural 
Hodnocení receptu Švestková žemlovka
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !