Lilky očistíme, omyjeme a stopku odstraníme. Lilky podélně rozpůlíme a nakrájíme asi na 3 cm velké kostky. Ve woku rozehřejeme 3 lžíce oleje, vložíme polovinu lilků. Mícháme a lilky asi 5 minut prodce opečeme, až zhnědnou a vstřebají veškerý olej. Lilky vyjmeme a dáme okapat na papírovou utěrku. Do woku přidáme 3 lžíce oleje a vložíme druhou polovinu lilků. Opět je opečeme a vyjmeme na papírovou utěrku. Ve woku rozehřejeme zbývající olej. Cibuli a česnek oloupeme najemno nasekáme. Obě přísady opečeme 3 minuty na rozehřátém oleji. Přisypeme cukr a necháme ho zkaramelizovat. Mícháme a přidáme sojovou omáčku, ocet a cherry. Necháme přejít varem. Opečené lilky vrátíme do woku a 3 minuty je zvolna dusíme, až tekutinu vsáknou. Lilky podáváme s rýží.
Fotky receptu Sladké česnekové lilky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!