Dvě 400 g plechovky loupaných rajčat
| 8 stroužků česneku (najemno nasekat)
| 5 cm čerstvého zázvoru nebo lžička sušeného
| 3/4 šálku (180 ml) bílého octa
| 1 a 1/4 šálku práškového cukru
| 2 červené chilli papričky (na tenké proužky)
Postup přípravy receptu Sladké tomatové čatní:
Dobře promícháme rajčata s česnekem, přidáme ostatní suroviny a přivedeme k varu. Snížíme plamen na minimum a za občasného mícháni vaříme cca 30 minut. Necháme zchladit a podáváme k rýži společně s masem či zeleninou.
Tato omáčka se výborně hodí ke grilovaným masům. Můžeme ji také dát do plastových kontejnerků nebo do sklenic a uchovávat na delší dobu v lednici.
Originál příloha: indický chléb naan.
Fotky receptu Sladké tomatové čatní:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!