Vložil: | Mangovka |
Porcí: | 3 |
Doba přípravy: | 80 min |
Hodnocení: |
        
|
Počet hodnocení: | 8 |
|
|
Použité suroviny receptu Sladko-kyselý tempeh:
1/4 tempehu v kousku
| rostlinný olej na fritování (sezamský - nerafinovaný),
| 2 proužky Kombu dlouhé 12 cm
| 1 šálek vody
| 4 středně velké mrkve nahrubo nakrájené
| 3 polévkové lžíce shoyu
| 3 polévkové lžíce mirinu nebo ječmenného sladu
| 3 polévkové lžíce rýžového octa
| nasekaná jarní cibule na zdobení
Postup přípravy receptu Sladko-kyselý tempeh:
1) Kombu namočit v hrnci na 1 hodinu.
2) Jestliže je tempeh zmražený, nechat před spotřebou rozmrazit.
3) Tempeh nakrájet na 1 cm tlusté trojúhelníčky (4 x 7,5 cm).
4) Olej zahřát ve fritovací pánvi na 180°C. Tempeh fritovat 2-3 min., až změní barvu. Pak vynadat z oleje a nechat okapat.
5) Namočené Kombu nakrájet na jemné proužky a vložit zpět do hrnce.
6) Fritovaný tempeh, mrkev, shoyu, mirin nebo ječmenný slad, rýžový ocet a na pokrytí tempehu potřebnou vodu dát do hrnce a na středním plameni 20 min. vařit, až se tekutina vypaří.
7) Ozdobit jemně sekanou jarní cibulí.
Fotky receptu Sladko-kyselý tempeh:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!