Použité suroviny receptu Sladkobramborové hranolky s pikantním dipem:
NA DIP
| 2/3 hrnku majonézy
| 1/3 hrnku zakysané smetany
| 2-3 lžičky kari koření
| 1 lžíčka mletého zázvoru
| 1/2 lžičky mleté kurkumy
| 1/2 lžičky chilli koření
| 1/2 lžičky sladké papriky
| 1/4 lžičky soli
| HRANOLKY
| 3 středně velké sladké brambory, celkem asi 3/4 kg
| olej na hluboké smažení
| sůl a čerstvě mletý pepř
Postup přípravy receptu Sladkobramborové hranolky s pikantním dipem:
1. V misce promíchejte majonézu a smetanu na dip, vmíchejte koření a aspoň hodinu nechte v chladu.
2. Těžkým ostrým nožem nakrájejte brambory na klínky nebo hranolky. Pečlivě je osušte kuchyňským papírem, aby při smažení neprskaly.
3. V hlubší pánvi rozehřejte vyšší vrstvu oleje; teplotu vyzkoušejte tak, že do něj vhodíte kousek pečiva – pokud se olej začne ihned škvířit, je správně rozehřátý. Vsypte po částech hranolky a smažte je asi čtyři minuty, až získají oranžovozlatou barvu. Vyjímejte je děrovanou naběračkou a přebytečný tuk nechte odsát na vrstvě kuchyňského papíru. Smažit hranolky můžete i ve fritovacím koši či ve fritéze.
4. Hotové hranolky udržujte teplé v mírně předehřáté troubě, před podáváním je poprašte solí a pepřem. Dip k namáčení podávejte v misce.
Fotky receptu Sladkobramborové hranolky s pikantním dipem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!