Postup přípravy receptu Sladkokyselá zelenina:
Čínské zelí opláchneme a listy rozebereme. Osušíme a podélně rozpůlíme. Potom je nakrájíme na 3 cm široké nudličky. Mrkev očistíme a nakrájíme na tenká kolečka. Houby otřeme navlhčenou papírovou utěrkou a rozpůlíme je. Hráškové lusky omyjeme a rovněž rozpůlíme. Zázvor a česnek oloupeme a najemno nasekáme. Chilli papričky omyjeme, rozpůlíme, semena odstraníme a papričky nakrájíme na jemné nudličky. Bambusové výhonky dáme okapat na síto. Ananas okrájíme až na čistou dužinu. Nepoživatelný střed vykrojíme a dužinu nakrájíme na kousky. Na pánvi rozehřejeme olej. Opečeme na něm mrkev, houby, hráškové lusky a čínské zelí. Přimícháme zázvor, česnek a chilli papričky. Krátce opečeme. Přidáme bambusové výhonky, ananas, ocet, sojovou omáčku, cherry a cukr. Přilijeme 3/4 drůbežího vývaru a promícháme. Ve zbývajícím studeném vývaru rozmícháme kukuřičný škrob. Vývar přilijeme do pánve a ihned promícháme. Zvolna povaříme asi 4 minuty.