Vložil: | Chrastova |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 45 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 4 |
|
|
Použité suroviny receptu Slané bochánky se zelím:
300g hl. mouky
| 1/2 sušeného droždí
| 1 lžička cukru
| 1 špetka soli
| kůra z půlky citronu
| 60g másla
| 2 vejce
| 1 žloutek
| 1kg bílého zelí
| cibule
| lžička oleje
| lžička mouky
| 125ml vývaru
| 1 lžíce citronové šťávy
| 125ml smetany
| pažitka, saturejka, sůl, pepř
Postup přípravy receptu Slané bochánky se zelím:
Smícháme mouku, droždí, cukr, sůl a kůru. 90 ml vody a 50 g másla ohřejme a přidáme spolu s vejci a žloutkem do mouky. Přikryté těsto necháme v teple 45 minut kynout.
Z kousků těsta tvarujeme bochánky a necháme je ještě 15 minut kynout.
Vložíme je do vymazané a moukou vysypané formy. Potřeme máslem. Formu vložíme do studené trouby a bochánky pečeme při 200 stupních asi 30 minut.
Zelí nakrouháme na nudličky. Oloupanou cibuli posekáme a osmahneme na oleji. Přidáme zelí, mouku, saturejku a vývar, okořeníme solí, pepřem a citrónem a dusíme 25 minut.
Vmícháme pažitku a smetanu. Podáváme s bochánky.
Fotky receptu Slané bochánky se zelím:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!