Postup přípravy receptu Slané palačinky s pórkovou náplní:
Z hladké mouky, mléka, vejce a soli zaděláme klasické těsto na palačinky. Palačinky usmažíme na pánvi, vyjmeme a uložíme do mísy. Omytý a očištěný pórek nakrájíme na půlkolečka, očistíme a nakrájíme žampióny. Na tuku orestujeme pórek, vložíme žampióny a dusíme dokud žapióny nezměknou. Směs zalijeme rozšlehanými a okořeněnými vejci. Tuto směs necháme ztuhnout a stáhneme z plamene. Zapékací misku vymažeme tukem. Palačinky pomažeme pórkovou náplní a srolujeme. Do mísy je vkládáme tak, aby na řezu vytvořily mozaiku. Zapékací misku vložíme do vyhřáté trouby a 10 minut zapékáme. Poté vyndáme a zasypeme strouhaným sýrem, vrátíme do trouby a sýr necháme rozpustit. Slané palačinky s órkovou náplní vytáhneme z trouby a konzumujeme jak teplé tak i studené. Jako přílohu můžeme zvolit zeleninový či ovocný salát.