1 ks listového těsta
| 100 g anglické slaniny
| 200 g šunky
| 200 g tvrdého sýru
| 200 g žampionů
| 100 g zelených oliv
| 3 - 4 ks rajčat
| 3 ks vajíček
| 1 lžíce majonézy
| 1 stroužek česneku
| špetka soli a pepře
| 500 g fazolí
Postup přípravy receptu Slaný anglický koláč:
Těsto rozválíme na tenký plát, kterým vyložíme zapékací formu. Na dně formy ho propícháme vidličkou, formu vyplníme suchými nevařenými fazolemi a dáme předpéct do trouby asi na 15 minut. Fazole nám zajistí, aby nám nesklouzly okraje a koláč si udržel tvar.
Po upečení koláč vyndáme z trouby a fazole odstraníme (můžeme si je nechat na příští pečení). V hrnečku smícháme rozšlehaná vejce, sůl, pepř, majonézu a česnek. Vše promícháme a nalejeme na těsto.
Pak rovnoměrně po celém povrchu rozložíme všechny ostatní suroviny nakrájené na kostky a upečeme do zlatova.
Fotky receptu Slaný anglický koláč:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!