Vložil: | delli |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 110 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 20 |
|
|
Použité suroviny receptu Slavnostní pečená kachna:
1 kachna o váze asi 1,8 kg
| 3-4 lžíce kmínu
| sůl na dochucení
Postup přípravy receptu Slavnostní pečená kachna:
Očištěnou, opláchnutou a osušenou kachnu stejnoměrně posolte
vně i uvnitř, posypte kmínem a dejte do pekáče prsíčky dolů. Ten
vložte do trouby předehřáté na 180, u horkovzdušné na 160 °C. Za
občasného podlévání vodou pečte zhruba hodinu, až začne červenat.
V tučných částech propíchejte vidličkou, aby se vypékalo sádlo.
Až kachna pustí hodně sádla, opatrně ji vyjměte a sádlo slijte nebo
ho odeberte naběračkou z pekáče. Teplotu zvyšte o dvacet stupňů,
vraťte kachnu prsíčky nahoru, podlijte a dopečte dozlatova.
Fotky receptu Slavnostní pečená kachna:
Fotky vložil: zdenka69,roskovce,Mangovka,katkina,Marci7,Bezinka,MichelePrg,martikam,meluzína