Postup přípravy receptu Slepovaná srdíčka:
Smícháme mouku, 1 žloutek, hroznový cukr, vanilku, sůl, máslo a vypracujeme hladké těsto. Zakryjeme fólií a necháme asi 1 hodinu v chladu odpočinout. Švestky na jemno nakrájíme a smícháme s marmeládou. Na pomoučeném vále rozválíme těsto na placku silnou asi 0,5 cm. Formičkou vykrajujeme srdíčka (o průměru asi 4 cm). Polovinu srdíček tence potřeme švestkovou směsí; do druhé poloviny srdíček vypíchneme uprostřed otvor ve tvaru malého srdíčka, klademe je na pomazané kousky a na okrajích lehce přitiskneme. Zbylý žloutek rozmícháme se lžící vody a mašlovačkou potřeme povrch srdíček. Opatrně je dáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v předehřáté troubě 15–20 minut (elektrický sporák 175 °C, plyn stupeň 2).