Vložil: | Watavala |
Porcí: | 5 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 4 |
|
|
Použité suroviny receptu Slepované medovníky :
400 g hladké mouky,
| 140 g moučkového cukru
| 50 g tuku,
| 2 vejce
| 2 lžíce tekutého medu,
| 1/2 lžičky jedlé sody
| 1 lžička směsi mletého koření (hřebíček, nové koření, skořice, anýz, zázvor, c
Postup přípravy receptu Slepované medovníky :
Náplň: 160 g mletých vlašských nebo lískových ořechů (může být i kokosová moučka), 120 g moučkového cukru, 100 g másla, 2 lžíce rumu, 2 lžíce rybízové marmelády. Je-li potřeba zahustit, tak piškotové nebo perníkové drobečky nebo oříšky apod.
Z přísad vypracujeme vláčné těsto. Vyválíme plát asi 2 - 3 mm a vykrajujeme z něj malá kolečka, srdíčka apod. Upečeme při 170 °C do růžova a necháme vychladit na rovné ploše. Vychladlé slepujeme náplní a zdobíme libovolnou polevou a ořechem nebo mandlí.
Náplň: máslo utřeme s cukrem do pěny, potom přidáme ostatní přísady. Zdá-li se nám náplň řídká (záleží na tuhosti zavařeniny), tak přidáme strouhaný perník nebo piškotové dorbečky na zahuštění. Náplň necháme chvíli vychladit a slepujeme pečivo.
Poznámka I: Polovinu vykrájených tvarů můžeme potřít před pečením rozšlehaným žloutkem, do kterého vtlačíme mandli, burák, ořech a pod. a po upečení již nezdobíme polevou, ale slepujeme jeden potřený a ozdobený tvar a druhý nepotřený.
Fotky receptu Slepované medovníky :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!