Použité suroviny receptu Slepované ořechové koláčky:
125 g cukru
| 100 g hořká čokoláda
| 200 g máslo
| 120 kusů mlété vlašské ořechy
| 1 lžíce moučkový cukr
| 250 g polohrubá mouka
| 1 lžíce rum
| 2 lžíce smetany
| 1 špetka soli
| 1 vejce
| 80 g vlašské ořechy
Postup přípravy receptu Slepované ořechové koláčky:
Z mouky, 75 g cukru, 150 g másla, špetky soli a 80 g mletých ořechů rychle vypracujeme hladké těsto. Dáme je na hodinu odpočinout. Na náplň rozpustíme máslo, zbývající cukr, zbývající mleté ořechy a rum. Troubu předehřejeme na 180 °C. Vyválíme z těsta plát o síle asi 5 mm. Vykrojíme koláčky o průměru cca 4,5 cm. Přeneseme je na plech vyložený papírem na pečení. Zasuneme na střední lištu a pečeme zhruba 15 minut. Sejmeme z plechu a dáme vychladnout. Polovinu koláčků potřeme náplní a přiložíme druhou polovinu. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a utřeme ji se smetanou. Slepené koláčky čokoládou potřeme a ozdobíme půlkami vlašských ořechů.
Fotky receptu Slepované ořechové koláčky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!