Použité suroviny receptu Slunečnicový chléb polotmavý:
1 lžička mletého kmínu
| 1 lžička soli
| 30 g špaldové mouky
| 1 lžička cukru
| 375 ml vlažné vody
| 1,5 lžičky sušeného droždí
| 30 g másla
| 250 g žitné chlebové mouky tmavé
| 250 g hl. mouky
Postup přípravy receptu Slunečnicový chléb polotmavý:
Do mísy dáme mouky, sůl, promícháme a uděláme důlek.
Ve vlažné vodě rozmícháme droždí, máslo a cukr. Tuto směs nalijeme do připravené mouky a zaděláme do hladkého těsta. Nakonec vpracujeme slunečnicová semínka. Necháme na teplém místě důkladně vykynout.
Těstem naplníme chlebovou formu, ozdobíme na povrchu slunečnicovými semínky a pečeme v předehřáté troubě na 200°C přibližně 65 až 70 minut.
Upečený slunečnicový chléb necháme trochu vychladnout a můžeme jíst.