30 g másla
| 30 ml olivového oleje
| 80 g na proužky nakrájené slaniny
| 1 velká cibule nakrájená na plátky
| 300 ml bílého suchého bílého vína
| 2 najemno nasekané stroužky česneku
| 900 g nakrájené kapusty
| čerstvě mletý pepř a sůl
Postup přípravy receptu Smažená italská kapusta:
Ve velké pánvi rozehřejeme máslo a olej, slaninu osmažíme. Za 2 minuty vsypeme cibulku a smažíme ji 3 minuty, dokud není měkká. Poté přilijeme bílé víno a zprudka vaříme cca 2 minuty, aby se část vypařila. Snížíme teplotu a vsypeme pokrájenou kapustu. Osolíme, opepříme a na mírném ohni dusíme asi 15 minut dokud nezměkne. Kapustu vaříme pod pokličkou, podáváme horké.
Fotky receptu Smažená italská kapusta:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!