Vložil: | Debbie |
Porcí: | 2 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Smažená plněná kuřecí prsíčka Kijev:
2 kuřecí prsíčka
| 60 g másla o pokojové teplotě
| 4 lžíce nasekané petrželky
| 1stroužek česneku, jemně nasekaný
| sůl a čerstvě mletý pepř
| 6 lžic oleje na smažení
| Na trojobal:
| 2 lžíce hladké mouky
| 1 lžíce nastrouhaného parmazánu (nebo sýru Gran Moravia)
| 100 g strouhanky
| 1 vejce
Postup přípravy receptu Smažená plněná kuřecí prsíčka Kijev:
V malé misce smícháme změklé máslo s nasekanou petrželkou, nasekaným česnekem, solí a pepřem. Směs udržujeme při pokojové teplotě a vložíme ji lžící do dávkovacího sáčku nebo tubusu. (Poznámka: - stačí použít PE-sáček s ustřiženým rohem nebo i malou lžíci; u koupeného profesionálního plátěného sáčku máslo prosakovalo spíše skrze plátno, než by procházelo hubicí).
Pomocí ostrého špičatého nože vyřízneme uvnitř kuřecích prsíček dutinu. Dáváme pozor abycho maso neprořízli. Dutinu naplníme sáčkem nebo i lžící máslovou směsí a co nejdříve dobře uzavřeme špičatými dřívky (např. párátky).
Připravíme směs parmazánu a strouhanky do jedné misky nejlépe do hlubokého talíře a dobře promícháme. V druhé misce (talíři) osolíme mouku a opět promícháme a konečně do třetí misky rozbijeme vejce a dobře je rozšleháme. Tyto tři talíře postavíme do řady vedle sebe v pořadí: osolená mouka - rozšlehané vajíčko - strouhanka s parmazánem. Naplněná prsíčka postupně obalíme v trojobalu - stejně, jako když děláme řízky.
Obalená plněná prsíčka položíme na tácek a umístíme je do chladničky na 30 minut. Tímto krokem zabráníme vytečení másla z kuřecí kapsy ještě před a hlavně při vlastním smažení.
Na středně silném plameni rozehřejeme rostlinný olej. Smažíme 5-6 minut z každé strany dozlatova nebo až jsou prsíčka zcela propečená. Pokud máme prsíčka obzvláště velká a máme obavy, že nebudou propečená, pomůžeme si jejich vložením na 7-10 minut do trouby vyhřáté na 220°C; zde se dozajista propečou. (Poznámka: - podle mých zkušeností máslo působí uvnitř naditých prsíček jako "šedá eminence", tj. dobrý přenašeč tepla a smažení jenom na pánvi, při středně silném plameni postačí). Hotové porce položíme na papírové ubrousky k odsátí nadbytečného tuku.
Ke kuřeti Kijev podáváme zeleninové saláty, brambory na různé způsoby a pod.
Fotky receptu Smažená plněná kuřecí prsíčka Kijev:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!