Postup přípravy receptu Smažené jahody s čokoládou:
Čokoládu rozlámeme na kousky, vložíme do misky, kterou postavíme nad hrnec s vroucí vodou, a čokoládu necháme rozpustit. Do misky nalijeme 1 dl studené vody, rozklepneme do ní vejce, přisypeme hladkou mouku a moučkový cukr a dobře rozmícháme tak, aby vzniklo polotekuté těstíčko. Očištěné jahody obalíme jednu po druhé v připraveném těstíčku, ihned je vkládáme do většího množství rozpáleného oleje a smažíme dozlatova. Usmažené jahody vyjmeme z oleje a necháme na savé papírové utěrce odkapat. Jahody naaranžujeme na misku nebo talířek a podáváme s miskou rozehřáté čokolády, do které jahody buď namočíme nebo jí jahody přelijeme a před podáváním je ještě posypeme nasekanámi pistáciemi.