Vložil: | Mangovka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 65 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 2 |
|
|
Použité suroviny receptu Smažené kardy:
1 kg kardů
| 1 lžíce oleje
| citrón, sůl, mletý pepř
| 1 lžíce sekané zelené petrželky
| 1 lžíce sádla
Postup přípravy receptu Smažené kardy:
Očištěné řapíky dáme do studené vody s octem. Potom je oloupeme, opláchneme a dáme do hrnce, ve kterém jsme rozmíchali mouku s trochou vody, soli a šťávou z citrónů a mírně vaříme asi půl hodiny do běla. Vybereme a necháme okapat. Potom nakrájíme kadý kousek na 2-3 díly, dáme do misky a promícháme s olejem, solí, pepřem a sekanou petrželkou. Přidáme citronovou šťávu a necháme několik minut marinovat. Na pánvi zahřejeme sádlo, přidáme marinované kardy, orestujeme dozlatova a podáváme teplé.
Fotky receptu Smažené kardy:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!