na smažení olej
| podle potřeby: strouhanka
| těsto:
| dle chuti: petrželka
| 400 g květák
| 2 ks vejce
| dle chuti: sůl
| 2 lžíce hrubá mouka
Postup přípravy receptu Smažené květákové nočky:
Očištěný květák uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků.
Měkký květák necháme okapat a po vychladnutí je nasekáme. Přidáme žloutky, sekanou petrželku, hrubou mouku a dle potřeby strouhanku. Nakonec lehce vmícháme tuhý sníh vyšlehaný z bílků.
Lžící namočenou v horké vodě vykrajujeme ze směsi nočky a smažíme je v rozpáleném oleji dozlatova.
Smažené květákové nočky ihned podáváme. Hodí se jako samostatný vegetariánský pokrm i jako příloha k masu.
Fotky receptu Smažené květákové nočky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!