2 salátové okurky
| 100-150 g balkánského sýra
| 16 tenkých plátků anglické slaniny (popř. jakéhokoliv uzeného nebo šunky)
| 2 stroužky česneku
| sůl
| vejce
| hl. mouka a strouhanka na trojobal
Postup přípravy receptu Smažené plněné okurky :
Okurky oloupeme, podélně rozkrojíme a dužninu s jadérky vydlabeme, takže nám vzniknou takové lodičky. Osolíme, necháme vypotit a osušíme. Vnitřek lodiček potřeme prolisovaným česnekem a naplníme na kostičky nakrájeným balkánským sýrem. Překryjeme plátkem slaniny a celé zabalíme do 2-3 dalších plátků slaniny. Celé obalíme v trojobalu a smažíme buď ve fritovacím hrnci nebo na pánvi ve vyšší vrstvě oleje. Podáváme s jakkoliv upravenými bramborami nebo bramborovým salátem.
Fotky receptu Smažené plněné okurky :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!