Postup přípravy receptu Smažené vepřové kotlety s pestrou náplní:
Náplň:
Výše uvedenou šunku nakrájíme na čtverečky, tvrdý sýr na menší kostičky a promícháme, můžeme padat i kousek nadrobno nakrájené cibule, případně 1-2 lžíce sterilovaného hrášku.
Při přípravě těchto kotlet je jedno, jestli je ponecháme s kostmi (potom ale maso asi do půlky kosti odřízneme, aby se nám lépe dělala kapsa), nebo kosti odřízneme. Kotlety lehce hranou dlaně naklepeme a kotletu prořízneme tak, aby vznikla kapsa (jednou rukou kotletu přimáčkneme a řežeme pod rukou, hlavně dáme pozor, abychom maso nepřeřízli po celé ploše). Do kapsy vložíme náplň a uzavřeme ji párátky nebo jehlami. Připravené kotlety po obou stranách osolíme, potřeme rozetřeným česnekem, posypeme kmínem, obalíme v trojobalu a běžně smažíme (na mírném plameni, raději trochu déle).