Postup přípravy receptu Smetanová houbovka s koriandrem:
Na polovině másla osmahneme dorůžova jemně nakrájenou cibulku. Přidáme očištěné a na plátky nakrájené houby, jednu lžičku koriandru mletého, jednu lžičku kmínu mletého, dvě lžičky soli a 5-7 minut to vše restujeme.
Na druhé polovině másla osmažíme 4 vrchovaté lžíce mouky, až vznikne světlá jíška. Zalijeme jedním a půl litrem vody nebo vývaru. Okořeníme 2 bobkovými listy, 3 kuličkami nového koření a 4 kuličkami černého pepře. Za občasného míchání vaříme 20 minut. Přidáme připravenou směs s orestovanými houbami a vaříme dalších 5 minut. Nakonec opatrně vmícháme jednu smetanu. Dochutíme jednou kostkou cukru, 2 lžícemi octa a případně dosolíme. Ještě necháme přejít varem.
Podáváme buď bez masa nebo s vařeným hovězím a s houskovým nebo kynutým knedlíkem. Vynikající je také druhý den, kdy se všechny chutě správně rozmísí.