Použité suroviny receptu Smetanová omáčka Boscaiola:
6 plátků anglické slaniny bez kůže
| 200 g žampionů
| 600 ml smetany ke šlehání
| 2 jarní cibulky
| 1 lžíce nakrájené čerstvé petrželky
| sůl
| pepř
Postup přípravy receptu Smetanová omáčka Boscaiola:
Slaninu nakrájíme na nudličky. Žampiony nakrájíme na plátky. Na oleji opečeme slaninu a žampiony, potom je za stálého míchání dusíme při mírné teplotě ještě asi 5 minut, až zezlátnou.
Vmícháme trochu smetany a vařečkou seškrábneme ze dna pánve přichycenou slaninu. Přidáme zbytek smetany, přivedeme k varu a vaříme 15 minut. Omáčka by měla zhoustnout natolik, aby držela na vařečce. Vmícháme na kolečka nakrájené cibulky, sůl a pepř.
Podáváme se špagetami.
Fotky receptu Smetanová omáčka Boscaiola:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!