75 g měkkého másla
| 50 g práškového cukru
| 4 lžíce kysané smetany
| 200 g mouky
| 1 žloutek
| 50 g krystalového cukru
| mouka na poprášení
| máslo na vymazání plechu
Postup přípravy receptu Smetanové preclíky:
Máslo napěníme s práškovým cukrem. Přidáme kysanou smetanu, vmícháme mouku. Těsto důkladně prohněteme a asi hodinu necháme v chladnu uležet.
Troubu předehřejeme na 200°C. Pracovní plochu poprášíme trochou mouky. Plech na pečení vymastíme.
Těsto rozdělíme na porce, které vyválíme do plátu asi půl centimetru silného, a z něho vykrájíme preclíky.
Preclíky rozložíme na plech. Rozmícháme vajíčko a peroutkou preclíky potřeme. Posypeme krystalovým cukrem. Pečeme 8-10 minut do zlatova. Potom je širokým nožem z plechu sundáme a necháme vychladit.
Fotky receptu Smetanové preclíky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!