Vložil: | Uuu |
Porcí: | 5 |
Doba přípravy: | 75 min |
Hodnocení: |
        
|
Počet hodnocení: | 4 |
|
|
Použité suroviny receptu Smradíci:
500 g nebo podle velikosti pekáče brambor
| 2 ks romadůry
| 4 - 5 ks cibulí
| 1 hlavička česneku
| slanina nebo salám
| olej
| podle chuti koření (sůl, pepř, kari, grilovací koření, koření na gyros apod.)
Postup přípravy receptu Smradíci:
Brambory oloupeme, nakrájíme na osminky, dáme do pekáčku, polijeme asi 1 dl oleje, okořeníme a pořádně promícháme. Vložíme do trouby asi na 200 °C. Mezitím nakrájíme cibuli na kolečka, česnek na plátky, slaninu na kolečka a vše podusíme na pánvičce. Brambory asi po 3/4 hod. přikryjeme pokličkou na 15 minut. Potom brambory vyjmeme z trouby a na vrch rozprostřeme podušenou směs, kterou potom ještě poklademe na plátky pokrájeným Romadůrem a dáme na 15 - 20 minut zapéct pod gril. Smradíci doplníme zeleninovým salátem.
Fotky receptu Smradíci:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!