Postup přípravy receptu Smrže na toastu s vejci:
Smrže jsem nejdříve blanšíroval 1 minutu ve vroucí vodě a nechal vychladnout. Toasty jsem potřel rozpuštěným máslem a dal stranou. Na zbytku másla pak zpěnil cibulku a přidal nakrájené smrže. Po krátkém restování jsem vše osolil, opepřil a přidal trochu vody. Smrže je nutné podusit asi 15 minut. Zatím jsem na teflonovou pánvičku vylil z misky vajíčka a přiklopil pokličkou.
V toustovači se mi také již dozlatova opékal chléb. Nakonec už vše stačilo nějak esteticky vše na sebe naskládat v pořadí: chléb, vajíčka (ty se mi podařilo z pánve dostat v plátcích s neporušenými tekutými žloutky), smrže a na ozdobu i chuť tymián.
Tekuté žloutky nahradí nejlépe jakoukoli omáčku, nebo dresing.
Potom jen následuje vložení do úst, křupnutí toastu, záplava žloutku a chuťová extáze, mohutně podpořená smrži.