Vložil: | delli |
Porcí: | 3 |
Doba přípravy: | 35 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 2 |
|
|
Použité suroviny receptu Snadné rizoto:
300g dlouhozrnné rýže
| špetka kurkumy
| 175g mraženého hrášku
| 3 lžíce olivového oleje
| 6 plátků anglické slaniny, nakrájené
| 1 cibule, nakrájená
| 1/2 lžičky chilli koření (není nutné)
| 2 vejce, rozšlehaná
| sůl na dochucení
Postup přípravy receptu Snadné rizoto:
Dobře propláchnutou rýži vsypte do středně velkého kastrolu, zalijte větším množstvím vody, vsypte kurkumu a špetku soli. Uveďte do varu, dobře promíchejte a na mírném plameni pod pokličkou nechte sedm minut probublávat. Pak vsypte hrášek a povařte ještě tři až čtyři minuty, aby byla rýže měkká. Sceďte ji a dejte stranou.
Dvě lžíce oleje rozehřejte v hluboké pánvi nebo ve woku a opečte na něm slaninu a cibuli, až bude cibule lehce zabarvená dozlatova a slanina krásně křupavá. Občas promíchejte. Pokud chcete, přisypte chilli. Přidejte vařenou rýži s hráškem a na vyšším plameni míchejte, aby bylo všechno horké. Ochutnejte, případně dosolte a pak vsypte do mísy.
Na pánvi rozehřejte zbylý olej a vlijte na něj rozšlehaná vejce. Nechte je krátce usadit a promíchejte tak, aby vznikly větší chuchvalečky. Posypte jimi rizoto.
Fotky receptu Snadné rizoto:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!