2x špenátové protlaky
| 2 velké cibule
| 4 stroužky česneku
| 2 lžíce oleje
| mouka na zahuštění
| 2 vejce (1 vejce do špenátu a druhé na potření)
| 250 g vepřové dušené šunky
| 250 g plátkového eidamu
| 1 balíček listového těsta
| kmín
Postup přípravy receptu Šnečci se špenátem:
Klasicky připravíme dušený špenát, radši trochu hustší.
Z těsta si na vále vyválíme obdélník. Potřeme špenátem, poklademe šunkou a plátkovým eidamem. Těsto stáčíme stejným způsobem jako štrúdl. Po stočení krájíme asi na 2 cm široké kolečka - šnečky. Šnečky přeneseme na plech, potřeme ze všech stran rozšlehaným vejcem a posypeme kmínem. Pečeme do zlatava asi 20 - 25 minut.
Fotky receptu Šnečci se špenátem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!