Postup přípravy receptu Sněhové košíčky s jogurtovou náplní:
Z bílků ušleháme tuhý sníh. Po částech přisypeme cukr krupici a vyšleháme. Moučkový cukr smícháme se solamylem a opatrně vmícháme do sněhu. Sněhem naplníme cukrářský sáček a na plech vyložený pečícím papírem stříkáme těsně vedle sebe pusinky do tvaru kruhu velikosti formiček, ve kterých budeme připravovat jogurtovou náplň. Vložíme do vyhřáté trouby a sušíme při 100 °C do zatuhnutí.
Broskvový kompot scedíme a broskve nakrájíme na měsíčky, které naskládáme do formiček vypláchnutých studenou vodou. Želatinu rozmícháme se šťávou z kompotu, necháme nabobtnat a rozpustíme. Nevaříme! Želatinou zalijeme broskve, necháme zchladnout a vložíme do ledničky ztuhnout.
Jogurt, cukr a vanilkový cukr utřeme dohladka. Želatinu rozpustíme ve trošce vody a vmícháme do jogurtu. Smetanu vymícháme s vanilkovým cukrem do tuha a vzniklou šlehačku zamícháme do jogurtu. Jogurtovou náplní naplníme formičky s broskvemi a dáme zmrazit.
Mražené dortíky vyklopíme z formiček do sněhového kruhu. Broskev bude jako ozdoba nahoře. Dortíky ihned podáváme.
Fotky receptu Sněhové košíčky s jogurtovou náplní:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!