1000 ml vody
| dle chuti sůl
| 3 lžíce soj.omáčky
| 200 g sojových kostek
| 2 lžičky cukru
| 2 ks cibule
| 4 stroužky česneku
| dle potřeby olej
| 2 ks chilli papričky
| 100 g nesolených arašídů
| 100 ml bílého suchého vína
| 1 lžička solamylu
Postup přípravy receptu Sojové kung pao:
Vodu přivedeme k varu. Osolíme ji a vsypeme do ní soj.kostky. Vaříme je asi 5 minut. Nabobtnalé je vyjmeme a lehce vymačkáme. Sojovovou omáčku smícháme s cukrem. Do marinády dáme kostky a 10 minut je necháme proležet. Cibuli a česnek oloupeme. Cibuli nakrájíme na kolečka, česnek na plátky. Papričky nasekáme nadrobno. Na oleji opečeme kostky, přidáme cibuli, česnek, papričky a restujeme. Vsypeme arašídy, zalijeme marinádou, vínem a prohřejeme. Zahustíme solamylem rozmíchaným v troše vody a odstavíme. Sójové kung pao podáváme s rýží.
Fotky receptu Sojové kung pao:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!