Použité suroviny receptu Sojové maso s lečem a rýží:
4 porce sojové kostky
| 1 malé zeleninové lečo
| 1 zeleninový bujon
| dle chuti: sojová omáčka
| dle chuti: sůl a drcený kmín
| 4 porce rýže
| 1 cibulka
| 1 lžička vegety
| dle potřeby: sojový olej
Postup přípravy receptu Sojové maso s lečem a rýží:
Sojové kostky vložíme do vroucí vody ochucené zeleninovým bujonem sojovou omáčkou a solí. Povaříme 20 minut. Potom scedíme a trochu vymačkáme přebytečnou vodu. Na sojový olej dáme zpěnit cibulku, když je do zlatova přidáme sojové kostky. Krátce podusíme a přidáme 1 malé zeleninové lečo. Provaříme a dochutíme solí nebo trochou cukru. Rýži odměříme hrneček, propláchneme nejdřív studenou vodou, potom teplou. Na sojový olej dáme zpěnit cibulku až do růžova potom nasypeme rýži a zprudka opečeme. Když jsou všechny zrníčka opražené nalejeme vody 2 hrnečky, ve kterých jsme odměřovali rýži. Osolíme dáme 1 lžičku vegety a trochu drceného kmínu, vaříme pod pokličkou na mírném ohni 20 minut.
Fotky receptu Sojové maso s lečem a rýží:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!