Postup přípravy receptu Sójový tokáň:
Připravíme si sójové maso. Sójové maso vhodíme do vroucí vody (osolíme, přidáme nějaké koření dle chuti - není potřeba) vaříme dokud maso nezměkne (asi půl hodiny +-) scedíme a přebytečnou vodu z kousků vymačkáme.
Nakrájíme cibuli na menší kousky, česnek na stejně velké kousky a obojí osmažíme do zlatova, ke konci smažení přidáme majoránku a maso - to můžete, ale nemusíte taky trochu osmahnout, ale pravděpodobně se vám přichytí (což vůbec nevadí) zalijeme to vodou (tak aby maso, mírně plavalo - chceme co nejméně tekutiny). Přidáme protlak, nebo kečup, znovu majoránku a asi půl čajové lžičky pepře (je ho hodně, protože to má být pálivý) a vaříme..... během toho přisolíme (s tím solením trochu počkáme co si maso vezme z kečupu...) hotová konzistence je hodně masa, málo šťávy. Nakonec ještě přidáme trochu majoránky a utřený česnek.
Nakonec se pokrm ještě zjemní kysanou smetanou.
Při nevýrazné chuti přidejte zeleninový vývar v kostce.