Postup přípravy receptu Špagety s cibulí, česnekem, hovězím a omáčkou:
Uvaříme špagety. Hovězí konzervu ohřejeme v samostatném kastrolu. Nakrájíme cibuli, libovolné množství podle chuti a osmažíme v dalším kastrolu či na hlubší pánvi. Nakrájíme stroužky česneku, opět množství podle chuti, co nejdrobněji, a osmažíme v samostatném kastrůlku. Uvaříme si Boloňskou (či Neapolskou) omáčku podle návodu. Já do ní ještě přidávám trochu kečupu a sójové omáčky. Samozřejmě v dalším kastrůlku. Pokud je sezóna, či pokud seženeme levně, nakrájíme rajčata a papriky, podle chuti. Poté si každý dává sám na svůj talíř z každého kastrolu a hrnce kolik čeho chce. Nejlépe to rozhodně nemícháme. A samozřejmě na závěr si nastrouháme eidam a bohatě jím posypeme celý talíř špaget s příslušenstvím.
Recept je náročnější na počet kastrůlků a kastrolů, ale bohatě se to vyplatí. Není to sice příliš zdravé a lehké jídlo, právě naopak, ale párkrát ročně si to myslím člověk dopřát může. Upřednostňuji pořadí na talíři takovéto: špagety, na ně sýr, omáčku, hovězí, cibuli, česnek a opět trochu sýru. Na talíři pak možno promíchat, pokud budete mít dostatečně velký talíř.