Použité suroviny receptu Špagety s listovým špenátem, bazalkou a slaninou:
150 g špaget
| 3 červené feferonky
| 1 lžička sušené pertrželky
| 100 g slaniny
| 4 str. česneku
| 1 velká červená cibule
| 1 lžíce čerstvé bazalky
| 150 g list. špenátu
| 1 lžička sušené citr. kůry
| sůl a pepř
| olej
Postup přípravy receptu Špagety s listovým špenátem, bazalkou a slaninou:
Špagety uvaříme v osolené vodě spolu s petrželkou, citronovou kůrou a necháme okapat.
Cibuli nakrájíme na nudličky. Feferonky semínek a akrájíme také na jemné nudličky. Česnek nakrájíme na tenké plátky. Slaninu nakrájíme na velmi malé kostičky. Listy špenátu očistíme a nakrájíme na proužky.
Na oleji osmažíme slaninu do křupava. Potom vmícháme feferonky, česnek, cibuli a vše necháme zvolna zpěnit. Nyní přidáme špenát, špagety a za stálého míchání asi 2 minuty necháme prohřát. Nakonec pokrm ochutíme mletým pepřem a jemně usekanou bazalkou.
Fotky receptu Špagety s listovým špenátem, bazalkou a slaninou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!