Postup přípravy receptu Špaldovo kukuřièné linecké sušenky ve 4 variantách:
Surovinu zpracujeme v těsto a vychladíme 1 hodinu v lednici. Pečeme v troubě při mírné teplotě (150°C) cca 15 minut.
Varianty:
1. Základní těsto rozválíme a vykrájíme různé motivy. Po upečení slepíme kvalitním džemem nebo oříškovým krémem.
2. Do těsta přidáme 3 lžíce strouhané mrkve a 2 lžíce strouhaného kokosu. Můžeme přidat i 1 lžičku sušeného zázvoru. Vykrájíme sušenky.
3. Odebereme lžíci mouky a přidáme lžíci kakaa (nebo karobu) a 3 lžíce mletých ořechů. Plníme do formiček. Lze přidat i tlučený hřebíček nebo skořici.
4. Na rozválené těsto nasypeme kandovanou citrónovou nebo pomerančovou kůru (jedině v biokvalitě), lehce posypeme skořicí a vykrajujeme sušenky.
Fotky receptu Špaldovo kukuřièné linecké sušenky ve 4 variantách:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!