Vložil: | Delli |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: |
![5.29/10, hlasovalo 14 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![5.29/10, hlasovalo 14 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![5.29/10, hlasovalo 14 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![5.29/10, hlasovalo 14 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![5.29/10, hlasovalo 14 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![5.29/10, hlasovalo 14 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![5.29/10, hlasovalo 14 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![5.29/10, hlasovalo 14 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![5.29/10, hlasovalo 14 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif)
|
Počet hodnocení: | 14 |
|
|
Použité suroviny receptu Špaldový nákyp se špenátem a kozím sýrem:
300 g špaldového kernotta (velké špaldové kroupy) v biokvalitě; nabízejí prodejny zdravé výživy
| 2 velké hrsti vlašských ořechů nebo piniových jadérek
| 450 g mraženého biošpenátu (prodává například Plus) nebo čerstvého listového špenátu
| 3 lžíce olivového biooleje
| 2 cibule, nakrájené najemno
| mořská sůl
| 300-400 g kozího biosýra (tvrdý, ale i žervé či pomazánkový kozí sýr)
| máslo či olej na vymazání formy
| # muškátový oříšek, bílý pepř
| 3-5 stroužků česneku
Postup přípravy receptu Špaldový nákyp se špenátem a kozím sýrem:
1. Kernotto vyperte a vsypte do hrnce se silnějším dnem. Zalijte jedenapůl násobkem vody; když špaldu předem orestujete na oleji, bude ještě chutnější. Osolte, přikryjte poklicí a vařte na co nejmírnějším ohni asi půl hodiny, až se voda vyvaří a zrnka změknou. Nemíchejte.
2. Orestujte ořechy a připravte si špenát: čerstvý očistěte a nakrájejte, z rozmraženého vymačkejte vodu. Cibuli orestujte na oleji. Přimíchejte špenát, sůl, muškátový oříšek, pepř a všechno společně restujte.
3. Přihoďte nastrouhaný nebo rozmačkaný kozí sýr, prolisovaný česnek, kernotto a ořechy. Promíchejte a dochuťte.
4. Všechno přesuňte do vymazané zapékací misky a dvacet až třicet minut zapékejte pod grilem. Máte-li tvrdší kozí sýr, posypte jím hotový nákyp.
Báječná kombInace Mrkev nastrouhejte najemno, smíchejte s citronovou šťávou a trochou medu. Nákyp servírujte se salátem; všechno hojně posypte opraženými ořechy, případně jedlými kvítky.
Fotky receptu Špaldový nákyp se špenátem a kozím sýrem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!