Použité suroviny receptu Španělská mandlová kolečka:
250 g hladké mouky
| 150 g moučkového cukru
| 150 g rostlnného tuku nebo másla
| 2 lžičky kakaa
| 1 ks vejce
| 75 g mandlí
| 1 lžička mleté skořice
| moučkový cukru na obalení
Postup přípravy receptu Španělská mandlová kolečka:
Mandle spaříme a oloupeme. Necháme oschnout a jemně nasekáme. Smícháme mouku, cukr, vejce skořici a tuk nasekaný na kousky. Přidáme kakao a nasekané mandle. Vypracujeme těsto a uložíme do chladna odležet. Pak na mírně pomoučeném vále vyválíme placku a vykrajujeme kolečka (nebo i jiné tvary). Pečemea asi 10 minut na 180 stupních. Ještě teplá Španělská mandlová kolečka obalujeme v moučkovém cukru.
Fotky receptu Španělská mandlová kolečka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!