Použité suroviny receptu Španělská omeleta z brambor a cibule:
2 lžíce olivového oleje
| 2 velké brambory nakrájené na kostičky
| 2 nakrájené středně velké cibule
| 4 vejce
| 1/4 lžičky mleté sladké papriky
| dle chuti: sůl
| 1 lžíce olivového oleje navíc
Postup přípravy receptu Španělská omeleta z brambor a cibule:
Na pánvi se silným dnem rozehřejeme 2 lžíce oleje, přidáme brambory s cibulí a opékáme je při střední teplotě tak dlouho, až jsou zlatohnědé a dobře obalené olejem. Snížíme teplotu, zakryjeme a opékáme 5-6 minut, až jsou brambory měkké; občas zamícháme.
Brambory a cibuli vyjmeme z pánve a na papírovém ubrousku zbavíme přebytečného tuku. Vejce s paprikou a solí ušleháme do pěny a opatrně do nich přimícháme bramborovou směs.
Na čisté pánvi rozehřejeme lžíci oleje. Vlijeme vaječnou směs a při střední teplotě pečeme zakryté 15-20 minut, až vejce ztuhnou. Vložíme pod horký gril a zapečeme dozlatohněda.
Omeletu podáváme se salátem, teplou nebo studenou.
Fotky receptu Španělská omeleta z brambor a cibule:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!