Vložil: | Sunninka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 45 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Španělská zeleninová paella:
4 malé cukety
| 1 fenykl
| 1 lilek
| 150 g žampiónů
| 3 stroužky česneku
| 2 cibule
| 6 lžic olivového oleje
| 300 g kulaté rýže
| 750 ml zeleninového vývaru
| špetka šafránu
| 1 bobkový list
| 1 lžička mleté papriky
| 3 rajčata
| sůl
| pepř
| 3 snítky bazalky
Postup přípravy receptu Španělská zeleninová paella:
Zeleninu omyjeme a očistíme. Cukety s fenyklem nakrájíme na slabé plátky a lilek na kostičky. Žampióny oloupeme a rozpůlíme nebo rozčtvrtíme.
Oloupeme cibuli s česnekem a nasekáme je. V pekáčku rozpálíme olej a cibuli s česnekem a na něm osmahneme. Přidáme pokrájenou zeleninu s houbami a 3 minuty je opékáme. Vyjmeme a odložíme stranou do tepla.
Na tuku, který zbyl v pekáčku, rychle opražíme rýži a zalijeme ji vývarem. Okořeníme šafránem, bobkovým listem a mletou sladkou paprikou. Přikryté dusíme asi 20 minut.
Rozpálíme troubu na 150 °C. Rajčata nakrájíme na osminky. Do rýže vmícháme zeleninu i rajčata. Odkryté zapékáme v troubě asi 15 minut. Podáváme ozdobené lístky bazalky.
Fotky receptu Španělská zeleninová paella:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!