Použité suroviny receptu Španělské kuře s chorizem a čočkou:
1 kuře
| 75-100 g choriza
| dle potřeby: olivový olej
| 1 lžíce papriky
| 2 stroužky česneku, nakrájené na drobno
| 1-2 piri piri (sušená feferonka)
| 1½ dl bílého vína
| 250 ml kuřecího vývaru
| 150 g zelené čocky
| 1 červený a 1 žlutý paprikový lusk, nakrájené na kostičky
| 2 lžíce citronové šťávy
Postup přípravy receptu Španělské kuře s chorizem a čočkou:
V hrnci na troše olivového oleje orestujte kuře a chorizo. Během opékání přidejte papriku a česnek. Osolte, opepřete, přidejte piri piri, víno a vývar. Nechte kuře slabě pobublávat pod pokličkou asi 25 minut. Cočku dobře propláchnete, přidejte ji ke kuřeti spolu s paprikovými lusky a vaŕte jeňšte 20 minut. Dochuťte citronovou šťávou, solí a pepřem.
Fotky receptu Španělské kuře s chorizem a čočkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!