Použité suroviny receptu Španělské vaječné lívanečky:
8 ks vajec
| 1 ks cibule
| 70 g kukuřičné mouky (nebo Solamyl, Maizena)
| 100 g slaniny
| 200 g hříbků (žampiónů)
| 2 dl mléka
| 2 lžičky kypřicího prášku
| dle chuti: mletá sladká paprika
| dle chuti: mletý pepř a sůl
| dle potřeby: olej
Postup přípravy receptu Španělské vaječné lívanečky:
Vejce rozšleháme s kukuřičnou moukou (Maizenou, Solamylem), mlékem, solí, mletým pepřem, mletou paprikou a kypřicím práškem. Slaninu pokrájenou na kostičky rozškvaříme, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, na plátky nakrájené hříbky (žampióny) a podusíme je doměkka. Vychladlou směs přidáme k rozšlehaným vejcím a na rozpáleném oleji usmažíme lívanečky. Ihned podáváme.
Fotky receptu Španělské vaječné lívanečky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!