Vložil: | Sunninka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 30 min |
Hodnocení: |
![7/10, hlasovalo 4 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![7/10, hlasovalo 4 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![7/10, hlasovalo 4 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![7/10, hlasovalo 4 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![7/10, hlasovalo 4 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![7/10, hlasovalo 4 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![7/10, hlasovalo 4 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![7/10, hlasovalo 4 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![7/10, hlasovalo 4 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif)
|
Počet hodnocení: | 4 |
|
|
Použité suroviny receptu Špenát na španělský způsob:
1 kg čerstvého špenátu
| 7 lžic oleje
| 6 velkých brambor
| 4 vejce
| stroužek česneku
| sůl, pepř
| šafrán, fenykl
Postup přípravy receptu Špenát na španělský způsob:
Špenát duste 5 minut na oleji, po vychladnutí nasekejte a ještě 5 minut poduste. Očištěné a na kolečka nakrájené brambory posolte, okořeňte, přidejte šafrán a ukládejte do ohnivzdorné mísy střídavě vrstvy brambor a špenátu tak, aby první a poslední byla špenátová. Vše zalijte hovězím vývarem, do kterého jste zamíchali rozetřený česnek, sůl a fenykl. Pečte v mírně rozehřáté troubě. Když budou brambory měkké, rozklepejte na špenát vejce a zapečte.
Fotky receptu Špenát na španělský způsob:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!