Postup přípravy receptu Špenát s bramborami:
Oloupejte 700g brambor, pokrájejte je na kousky o velikosti sousta a v osolené vodě uvařte doměkka. Do misky nasypte půl lžičky drcených hořčičných semínek, dvě lžičky kmínu, velkou špetku pálivé papriky, utřený stroužek česneku a lžíci čerstvě nastrouhaného zázvoru. Zakápněte citronovou šťávou a dvěma lžícemi vody. V pánvi rozpusťte ve dvou lžících olivového oleje 50g másla. Brambory osušte, vložte do pánve, shora zmáčkněte spodkem vařečky a za občasného promíchání smažte na vyšším plameni, až získají zlatou a křupavou kůrčičku. Pak je přemístěte na talíř. Do pánve vložte připravenou směs koření s citronem a vařte, dokud se neodpaří tekutina. Zvyšte plamen, přimíchejte 350g čerstvých nebo zmrazených listů špenátu a na vysokém plameni vařte dvě až tři minuty, dokud listy neovadnou. Do pánve vraťte brambory, aby se smíchaly se špenátem a prohřály. Ochuťte podle libosti a podávejte s jogurtem.