1 500 g čerstvého listového špenátu
| 4 lžíce nahrubo nasekaných mandlí
| 2 lžíce oleje
| štáva z jedné poloviny citrónu
| muškátový oříšek
Postup přípravy receptu Špenát s mandlemi:
Špenát očistíme a důkladně opereme v teplé a ve studené vodě, vložíme do hrnce s vařící osolenou vodou a jakmile voda přijde znovu k varu, špenát děrovanou naběračkou vyjmeme a necháme okapat. Na pánvi na oleji osmahneme dozlatova mandle a zakapeme je pak citrónovou šťávou. Současně vložíme do jiné pánve lžíci oleje, okapaný špenát na něm zahřejeme, několikrát jej opatrně obrátíme, okořeníme strouhaným muškátovým oříškem a vyjmeme z pánve. Podáváme jej horký na předehřáté míse posypaný mandlemi k suché vařené rýži.
Fotky receptu Špenát s mandlemi:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!