Použité suroviny receptu Špenát s piniovými oříšky a česnekem :
1 kg špenátu listového
| 3 lžíce oliv. oleje
| 3 lžíce piniových oříšků
| 2 stroužky česneku jemně rozdrcené
| dle chuti sůl a pepř
Postup přípravy receptu Špenát s piniovými oříšky a česnekem :
1. Špenát důkladně propláchněte a vložte do velkého hrnce. Přelijte trochou vroucí vody, těsně přikryjte pokličkou a vařte dvě až tři minuty, až listy ovadnou.
2. Přemístěte do cedníku, nechte důkladně odkapat a ještě vymačkejte zbylou vodu. Mražený špenát rozmrazte v mikrovlnce a též zbavte vody.
3. Mezitím rozpalte olej, přidejte piniové oříšky a za stálého míchání je osmahněte dozlatova. Přidejte česnek a ještě krátce osmahněte. Poté přimíchejte špenát a směs prohřejte. Ochuťte a podávejte jako teplou přílohu.
Zkuste to jinak
K tomuto způsobu úpravy se hodí i zelené fazolky (ty vařte 5–6 minut) či brokolice (vařte 3–4 minuty).
Fotky receptu Špenát s piniovými oříšky a česnekem :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!